RIS OPLEIDING

Voordeel van de RIS-opleiding is dat de leerstof op een gestructureerde manier aangereikt wordt. De opleiding is verdeeld in 4 modules die je stapsgewijs doorloopt mbv een praktijkboek.

In de 1e module gaat het alleen om de technische handelingen. Het bedienen van de auto op een geautomatiseerd niveau.

In de 2e module krijg je kijktechnieken en bijzondere verrichtingen. Hier is het belangrijk dat je de eenvoudige verkeerssituaties kunt oplossen en dat de bijzondere verrichtingen op geautomatiseerd niveau gaan.
Aan het einde van module 1 en 2 word je getoetst door een andere instructeur van onze rijschool zodat je alvast kan wennen aan de iemand anders naast je en aan de examensituatie.

In de 3e module is het de bedoeling dat je nog een stapje verder gaat qua verkeersdeelneming. Dat betekent dat je de complexe verkeersituaties moet kunnen oplossen, moeilijke kruispunten, auto(snel)wegen en rotondes. Je kan bij deze toets vrijstelling voor de bijzondere verrichtingen verdienen zodat je deze op het examen niet meer hoeft te doen.

De 4e module heeft een paraplu functie en word tijdens de voorgaande modules behandeld. Bijvoorbeeld het “sociaal weggedrag” en het “aangepast besluitvaardig rijden”. Hierna volgt het rijexamen. Je bent inmiddels gewend aan de hele situatie en dat zorgt voor minder zenuwen en een grotere slagingskans.

 

RIS kent een opmerkelijk aantal voordelen.

  1. Je leert stapsgewijs autorijden.
  2. Er vinden tussentijds toetsen plaats.
  3. Je maakt al voor je examen een examinator mee.
  4. Je weet hoe het examen zal verlopen.
  5. Meer echte rijtijd.
  6. Je kunt vrijstelling van de bijzondere manoeuvres verdienen.
  7. Uiteindelijk veel minder spanning op je examen.
  8. Het slagingspercentage ligt hoger.